November

Jag kan verkligen inte förstå att det redan är slutet på december? Det var ju nyss oktober, alltså vad hände med november då? Hur som helst, här kommer en liten sammanfattning av november. Ett inlägg om Thanksgiving kommer inom kort!
 
I början på november så gick jag på en amerikansk football match med Jannica och Patricia. Det var kul när vi tillslut förstod reglerna, men matchen var jättelång, tog 4 timmar! Men det var i alla fall tur att det var soligt och ganska varmt :) Det var kul att se en match eftersom det är något väldigt amerikanskt, fast tyvärr så förlorade Cal Bears, laget som vi hejade på. Men stämningen var på topp och vi hade kul ändå! 
 
 
 
Det var väldigt mycket folk på matchen
 
Fast det var inte helt fullt, så vi bytte till platser i solen när det blev kallt
 
 
 
 
Jannica och jag
 
På kvällen samma dag så åkte jag och Jannica upp i bergen i Berkeley och satt i bilen och åt middag och kollade på den fina utsikten. En helt otrolig utsikt som tyvärr är helt omöjlig att få på bild.
 
 
Har också hunnit varit på Cheesecake Factory för tredje gången på tre månader, denna gång med Jannica. Den här gången provade jag en peanut butter cheesecake, som självklart var god som alla andra som jag smakat där.
 
 
Jag och Jannica har också ätit på IHOP, en restaurang med pannkakor
 
 
Jag och Jannica gick en kväll på en restaurang som skulle ha jättegoda glassar, vilket de också hade. Det var jättelång kö, så vi åt inte där utan köpte bara med oss en glass, vi får äta där en annan gång :)
 
Lite fler bilder på mat :)
 
 
 Jag har även varit i Santa Cruz igen, denna gången var det dimmigt men det var fint ändå
 
Har varit på ett Childrens museum i Berkeley med min lilla kille
 
Och även gått på många höstpromenader med honom
 
 
 Har gjort teorin till mitt California körkort och klarade det på första försöket! :D Det var verkligen jättelätt :) Jag har inte gjort uppkörningen än, för det var väldigt lång väntetid...
 
 
 
Sen så har jag också åkt Cable Car, jag och Jannica åkte in till SF och tog en Cable Car till Pier 39. Det är ju bara nåt som man måste göra när man bor i San Francisco
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi omkring vid pirerna och såg Golden Gate Bron 
 
Och Fishermans Wharf 
 
När vi skulle gå tillbaka för att ta tåget hem så var det en julgranständning, så vi stannade en stund och kollade på det
 
Men när det blev allt för kallt så bestämde vi oss för att gå tillbaka, fast det var jättekallt så vi tog en cykeltaxi till BART stationen haha :)
Fina juldekorerade hus som vi såg från cykeltaxin, därav den dåliga kvalitén på bilden
 
 
Det här var en liten sammanfattning av november jag har också förstås gjort andra saker som att jobba, shoppa och varit med Jannica men orkar verkligen inte skriva om allt :)
 

Tiden går fort när man har roligt!

Nu har jag snart bott i USA i 4 månader och tiden har gått så fort och jag kan verkligen inte förstå att jag snart varit här en tredjedel av mitt år, det är ju helt sjukt! Men man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis vad jag har haft! :)
 
Uppdateringen här har ju inte precis varit på topp, men det ska det nu ändras på! Mycket har hänt sedan jag skrev sist. Det har varit Halloween, Thanksgiving och så har jag just kommit hem från Mexico där jag var på semester med min värdfamilj. Det är också mindre än en vecka kvar till jul! Så nu kommer en lång sammanfattning av allt som jag har hittat på under den senaste tiden i San Francisco. Varsågod!
 

 
Det senaste jag skrev om var i slutet på Oktober, så jag fortsätter väl där då. Här kommer lite blider från sista veckan i Oktober.
 
Jag och Jannica åkte till IKEA och åt köttbullar. Ett måste när man är svensk och bara bor typ 15 min därifrån :) Det har också blivit några till besök på IKEA sen dess, haha :)
 
 
På jobbet har jag hängt en hel den på Gymboree och lekt med min lilla kille
 
 
En fin solnedgång över San Francisco, det var verkligen tusen gånger finare i verkligheten.
 
 
En dag så åkte jag och killen till Oakland Zoo och gick omkring och tittade på djuren. Det var väldigt kul, ibland är livet som au pair ganska bra :)
 
 
Eftersom det var just innan Halloween så var det halloween dekorationer överallt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Den 31 oktober så var det Halloween! Det var en av alla amerikanska högtider som jag verkligen sett fram emot att fira eftersom det ska vara så mycket större här i USA. Och inte blev jag besviken heller. Jag gick med min värdfamilj på en gata där det var hur många barn som helst som gick trick or treat och alla husen var dekorerade och även många vuxna var utklädda. Till och med affärer och restaurangerna var dekorerade och dom gav godis till alla barnen. Tyvärr så var det svårt att ta bra bilder eftersom det var mörkt, men min amerikanska Halloween var helt grym i alla fall!
 
Restaurangen vi åt middag på
 
 
Pumpor utanför ett av husen

Shopping, shopping, shopping och Cheesecake Factory!

 
Ännu ett inlägg som jag skrev för jättelänge sen, jag lovar att uppdateringen ska bli bättre (inte så svårt, med tanke på att den är helt värdelös just nu, haha). Men jag har helt enkelt inte orkat skriva, men har insett att det kommer bli kul att läsa sen. Så jag ska verkligen se till at börja uppdatera den här bloggen nu, i alla fall minst nån gång i veckan! Men som sagt detta är ett gammalt inlägg från sista helgen i Oktober.
 
 
 
På lördagen så träffade jag en svensk au pair som heter Jannica, i San Francisco. Vi träffades där klockan 11 och shoppade hela dagen tills vi åkte hem kring 6 tiden. Det var verkligen en superbra dag och det var så kul att träffa en svensk au pair som bor nära mig och att hon var jättesnäll och trevlig gör ju inte det hela sämre precis :) Jag slösade en massa pengar på kläder, men med tanke på hur mycket jag fick för pengarna så var det riktigt billigt! :) Jag älskar verkligen den billiga shoppingen i USA!! :)
 
 
 
Lunch!
Jannica
 
 
Dagens shoppingpåsar!
 
 
Söndagen var bra den också. Fast den började inte allt för bra då jag kände mig förkyld på morgonen och vädret var inte bra det heller. Dimmigt och kallt (fast självklart inte lika kallt som i Sverige). Jag stannade i alla fall hemma hela dagen och såg på Pretty Little Liars och vid halv 6 så åkte jag för att hämta upp en annan svensk au pair som heter Patricia och vi åkte till Cheesecake factory i Walnut Creek! Vi  fick vänta i minst 40 min för att få bord, vi var visst inte de enda som ville äta där :) Maten var i alla fall självklart jättegod och cheesecaken var ännu godare, tog en Oreo cheesecake denna gång. Patricia var hur trevlig som helst, så kvällen kan sammanfattas som väldigt lyckad! Jag var hemma igen kring 10 och gick och sov på en gång! Det här var verkligen en hur bra helg som helst och det är så kul att träffa lite svenska tjejer som bor nära mig! :)
 
Min goda pasta på the Cheesecake Factory
 
 
Min ännu godare cheesecake! :)